Termín realizace: 2010– projekt stále probíhá

Projektová manažerka: Vladimíra Tvrdková

Mediální a edukační kampaň chodicilide.cz vznikla jako jedna z aktivit Nadace Sirius. Cílem projektu je snaha o změnu postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením, protože neznalost, předsudky a nepochopení jsou nejčastější překážkou, na kterou děti a dospělí se zdravotním postižením narážejí.
Všechny aktivity představují netradičním způsobem život lidí se zdravotním postižením; využívají přitom především vlastní zážitek, osobní setkání a pravdivé informace podávané moderními interaktivními metodami.

Zrealizované aktivity v rámci projektu Chodící lidé:

1. Průzkum života dětí i dospělých se zdravotním postižením (2010)
  2. I. vlna mediální kampaně (2011)
  3. II. vlna mediální kampaně - Neváhejte, zeptejte se! (2012)
  4. Zážitková výstava Moje cesta v Praze (2013)
  5. III. vlna mediální kampaně - Nedejte na první dojem (2013)
  6. Zážitková výstava Naše cesta v Brně a Praze (2014)
  7. IV. vlna mediální kampaně - „Řekni to po svém“ (2016)
  8.  I. ročník filmové sekce „Lidé odvedle“ na 51. MFF Karlovy Vary o životě lidí s tělesným postižením
    s doprovodným programem (2016)
  9.  II. ročník filmové sekce „Lidé odvedle“ na 52. MFF Karlovy Vary o životě lidí se zrakovým postižením
    s doprovodným programem a realizací výstavy nevidomé sochařky Marianny Machalové – Jánošíkové v Galerii umění Karlovy Vary (2017)
  10. III. ročník filmové sekce „Lidé odvedle“ na 53. MFF Karlovy Vary o životě lidí se sluchovým postižením
    s doprovodným programem (2018)

V případě Vašeho zájmu o další informace k projektu kontaktujte projektovou manažerku: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Více informací naleznete na: www.chodicilide.cz.