Informační portál Šance Dětem

Internetový portál www.sancedetem.cz nabízí kvalitní informace z oblasti ohrožených dětí v České republice. Články, které zde najdete, jsou určeny zejména rodinám s dětmi, které potřebují poradit nebo se zorientovat v problémové situaci, kterou právě řeší. A dále pro všechny, které zajímá téma ohrožené děti.

Důležité podněty zde mohou najít i pracovníci v oblasti sociální práce s rodinami nebo studenti souvisejících studijních oborů. Portál také umožňuje získat kvalitní a důvěryhodné informace všem dárcům, kteří chtějí sami pomoci.

Informační portál dává šanci dětem, které neměly v životě štěstí!

Portál www.sancedetem.cz

RODINĚ V PROBLÉMOVÉ SITUACI umožňuje zorientovat se v nesnázích, ve kterých se ocitla. Nabízí odpovědi na otázky, kdy a kde vyhledat pomoc, jak v dané situaci postupovat a poskytuje stručné informace o problémech, které rodiče nejčastěji v souvislosti se svými dětmi mohou řešit.

→ Více v rubrice Rodina v problémové situaci.

RODINĚ PEČUJÍCÍ O DÍTĚ SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM poskytuje ucelené informace o jednotlivých typech zdravotního postižení a nabízí cenné rady pro rodiny i jejich okolí, které mohou usnadnit a zlepšit komunikaci s dětmi. Mapuje, na co mají rodiče dětí u své zdravotní pojišťovny nárok a jak mají v řešení nejrůznějších situací postupovat. Inspiruje rodiny k tomu, jak mohou trávit volný čas.

→ Více v rubrice Děti se zdravotním postižením.

DÁRCE motivuje prostřednictvím kvalitních a důvěryhodných informací a nástrojů potřebných ke správnému rozhodnutí o pomoci. Poskytuje informace o právních, ekonomických a daňových aspektech dárcovství tak, aby všichni, kteří chtějí pomoci, mohli darovat správně.

→ Více v rubrice Chci pomoci.

ZÁJEMCŮM O PROBLEMATIKU OHROŽENÝCH DĚTÍ umožňuje prostřednictvím Odborné knihovny, která obsahuje několik tisíc záznamů odborných publikací, sborníků, článků z vybraných odborných periodik, absolventských prací atd., získat informace z dalších relevantních zdrojů.

→ Více v rubrice Odborná knihovna.

Dejte si banner portálu Šance Dětem na váš web

Chcete umístit přímý odkaz na informace, které portál Šance Dětem poskytuje v oblasti ohrožených dětí, i na vaše webové stránky? Vyberte si banner s logem portálu a jednoduše ho umístěte na váš web. Stačí si vybrat typ banneru, který vám vyhovuje, zkopírovat jeho kód uvedený pod obrázkem a vložit jej tam, kde chcete banner mít.

Myšlenka a cíle projektu

Informační portál byl spuštěn v létě 2011. Vytvoření portálu iniciovala Nadace Sirius a jeho provoz zajišťuje Obecně prospěšná společnost Sirius, o. p. s. , s cílem nabídnout široké veřejnosti informace z oblasti ohrožených dětí v České republice na jednom místě. Ze zkušeností Nadace Sirius vyplynulo, že ke sledovaným tématům u nás stále chybí dostatek kvalitních a komplexních informací. A právě ty by mohly zásadním způsobem přispět k prevenci ohrožení dítěte, pomáhat rodinám v problémové situaci a usnadnit život rodičům pečujícím o děti se zdravotním postižením.

Další klíčovou myšlenkou je rovněž možnost přispět k větší transparentnosti v oblasti dárcovství, nabídnout kvalitní a důvěryhodné informace, a tím motivovat potenciální dárce. Důležitým cílem projektu je také vytvoření odborné knihovny shromažďující informace z různých zdrojů v ČR v oblasti ohrožených dětí.

Tvůrci a spolupracovníci

Portál provozuje Obecně prospěšná společnost Sirius, o. p. s. Články, které na webu najdete, byly vytvořeny či konzultovány ve spolupráci s předními českými odborníky, kteří se na téma ohrožené děti v různých souvislostech specializují. Jejich stručné medailony naleznete vždy na konci autorských článků. Redakce portálu všem autorům a konzultantům tímto děkuje.

Monitoring českých médií dodává společnost Anopress IT, a.s. , hosting a správu internetového portálu zajišťuje FG Forrest, a.s.

Odběr novinek

Chcete-li být informováni o novinkách na portálu ŠanceDětem.cz, zaregistrujte se pro odběr pravidelného měsíčního newsletteru zde.

Kontakty

Máte-li jakýkoli nápad, dotaz, připomínku či komentář související s  informačním portálem ŠanceDětem.cz, neváhejte a napište nám na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Podmínky užívání webových stránek

Všechny informace související s provozování a užíváním internetových stránek (ochrana dat, uživatelská přístupnost, autorská práva apod.) naleznete v rubrice Informace o webu.