O NÁS

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem přispívat ke zlepšování nesnadného života dětí ohrožených v jejich přirozeném vývoji.

O NÁSInformace o naší společnosti

Granty

Nadace Sirius vyhlašuje pravidelně grantová řízení zaměřená na řešení problémů ohrožených dětí.

GrantyGrantová řízení

Projekty

Pro aktivní naplnění svého poslání realizuje Nadace Sirius prostřednictvím svých dvou společností tyto vlastní projekty:

ProjektyProjekty nadace

Motto Nadace Sirius: Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.

Chceme minimalizovat nepřízeň osudu v životě dítěte a udělat maximum pro to, aby prožilo šťastné dětství v rodině, obklopené láskou a porozuměním.

Nadace Sirius byla založena v roce 2008 s cílem pomoci zlepšit život dětí ohrožených sociálním prostředím a dětí se zdravotním postižením. Svými aktivitami hledá cesty, které povedou k trvalým pozitivním změnám v systému péče o ohrožené děti. Nadace Sirius pravidelně vyhlašuje grantová řízení zaměřená na aktuální problémy oblasti ohrožených dětí. Dále realizuje vlastní projekty, řešící problematiku rodin s dětmi a náhradní rodinné péče. Samostatným projektem je projekt Chodící lidé, řešící postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením. Nadace Sirius neposkytuje finanční prostředky jednotlivcům.

Detail projektu

Lidé odvedle

kviff

ikona home
Realizátor:
Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s.

ikona cas
Realizace:
1.10.2016 – 31.12.2016

ikona penize
Částka:
2 600 000 Kč

ikona terc
Cíl:
Cílem projektu bylo zaujmout širokou veřejnost a přinutit ji přemýšlet o životě lidí se zdravotním postižením. V rámci MFFKV vznikla nová filmová sekce Lidé odvedle, která prostřednictvím vybraných filmů bude přibližovat životní příběhy a osudy lidí s postižením.

ikona palec
Očekávané výsledky:

V roce 2016 byla sekce zaměřena na tématiku tělesného postižení. Bylo představeno 7 filmů v celkem 21 představeních:

• - Návrat domů, USA, 1978
  • - Hasta la vista!, Belgie, 2011
  • - Nedotknutelní, Francie,2011
  • - Kurz negativního myšlení, Norsko, 2006
  • - Murderball, USA, 2005
  • - Utíkej, jestli to dokážeš, Německo, 2010
  • - Takoví normální vozíčkáři, Maďarsko, 2016

Filmová představení navštívilo kolem 5 000 návštěvníků.

www.kviff.com

banner2-180x50

Naše projekty

sance-detem-banner-234x60    chodicilide2    vega-180x60-bold   logo primarni prevence pro hp